26 december 2013

Merry Christmas!

GOD JUL!! Hoppas att ni alla haft en riktigt bra jul hemma i Sverige. Själv har jag haft det väldigt bra, tänk att jag nu fått uppleva en riktig Amerikansk jul, en jul med en tomte som kryper genom skorstenen och äter kakor istället för gröt. En jul utan julmust och julbord men med mängder av choklad och kakor. En jul som blev fantastisk trots att den spenderades på andra sidan av världen från min familj och släkt.

Söndag. Jag var hemma hos min vän Robin där vi slog in presenter, lyssnade på dansk julmusik och utbytte våra julklappar. Fick bland annat en riktigt fin ring från henne som jag vet att jag kommer att bära lång tid framöver. Är så glad att jag har en så bra vän som henne här! Hennes familj är ju dansk och det kändes jättekul att få ta del av lite skandinaviska jultraditioner här i värmen. Vi åt ris a la malta med en mandel i precis så som vi brukar göra i Sverige och så delades mandelgåva ut. Ja, hela grejen kändes väldigt mysig och sådär hemtrevlig på något sätt bara för att det påminner mig om julen hemma i Sverige.

Måndag. Dagen spenderades med min värdfamilj och min syster som precis kommit hem från college. Vi åkte och fick manikyr, köpte de sista julklapparna, gick på zumba och tittade på julfilmer. Här tittar vi på filmer riktigt ofta och tydligen var inte julen något undantag för det. Jag fick frågan om det fanns några Svenska julfilmer som jag brukade titta på och då berättade jag om vår Kalle Anka-tradition. Trots att jag berättade för dem att de inte skulle förstå någonting och förmodligen bara vara riktigt konstigt för dem så ville de se det. Så vi letade upp Kalle Anka på youtube och tittade på hela Kalle Anka tillsammans vilket iallafall jag tyckte att var riktigt mysigt. Fick frågan om vad alla de olika disneyklippen hade med julen att göra och kände att jag inte hade något bra svar alls. Det är väl en riktigt konstigt tradition helt enkelt, men den kvällen när jag gick och la mig hade jag faktiskt lite julkänslor i kroppen.

Julafton firas ju inte på samma sätt här som i Sverige, men jag bakade lite svenskt julgodis och sedan kom våra grandparents hit. Senare åkte vi hem till några släktingar där åt vi middag och umgicks. Jag brukar inte riktigt gilla svenskt julbord, så hade inget mot att äta lasange, kalkon, paj och allt mumsigt som nu fanns där. Här får man ju inte presenterna fören på juldagen, men på julaftons kväll fick vi öppna vårt första paket. Det var våran christmas pjamas som vi sedan var uppe halva natten i och tittade på filmer i min systers säng. När vi sedan gick och la oss var vi alla förväntansfulla inför juldagen. 

jag och syster
  
mina fina v-syskon
julaftons kväll då vi precis satt på våra nya christmas pjamas. Noah, Nana, Jag, Elyse och Sophia. 
Juldagen. Min lillebror hade försökt övertala föräldrarna med att få väcka oss andra vid klockan 6 för att få öppna presenterna så snart som möjligt. Men han lyckades inte övertala dem, så exakt klockan 7:00 kom han nedspringande från övervåningen och slängde upp våra dörrar för att väldigt exalterat berätta för oss att det nu äntligen var dags att öppna våra paket. Ja, här i USA är det under natten mellan julafton och juldagen som tomten klättrar in genom skorstenen för att lämna presenterna under granen och fylla strumporna vi hängt vid spiskanten med saker. Han åt också upp kakorna vi hade ställt fram på ett fat till honom och druckit upp mjölken. Väldigt mycket presenter var det som öppnades och när golvet sedan var full med högar av presentpapper och jag alltför många gånger blivit förvånad över hur mycket mina vföräldrar och grandparents gett mig. Själv gav jag mina vföräldrar en korg full med svensk mat som jag köpte när jag var på ikea ett par veckor sedan. Hade även med mig en svensk väggalmanacka från Sverige som jag gav dem och så skrev jag ett brev där jag gjorde ett försök att sätta ord på min enorma tacksamhet till dem. Juldagen spenderades till stor del hemma i pyjamas, vi åt massvis med kakor, dansade Just Dance (TV-spel) och spelade basket med min lillebror och hans nya basketkorg. På eftermiddagen åkte vi ner till stranden där min pappa surfade och vi lekte med hudarna. Om jag nu hade haft någon julkänsla alls så kan jag säga att den försvann helt där nere. Nära 25 grader varmt och gå barfota i den varma sanden, inte speciellt juligt haha.

Men om jag ska sammanfatta det hela så tycker jag att det har varit en riktigt bra jul, trots bristen på riktig julkänsla. Är så tacksam över att jag får vara här och fira jul med en så fantastisk familj! Vill också säga tack till mina underbara vänner och familj i Sverige som skickat paket som gjort julen lite mer julig, skumtomtar <3



Först öppnade vi paketen som var från tomten. Haha jag fick ett par Toms och ja, ni kan väl se hur glad jag blev. 

jag, Elyse och Sophia

nana, v-mamma och v-pappa



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar