29 april 2014

desert trip

För ett par veckor sedan hade jag spring break och var då på ett läger kallat Desert trip, där vi campade och hikade ute i öknen. Men mest handlade det om att lära känna sig själv och andra, vilket gjorde att sammanhållningen i den där gruppen är starkare är väldigt mycket annat.

Under lägret bodde vi på tre olika ställen och det första var Joshua Tree. Eftersom vi åkte skolbuss dit så tog det riktigt lång tid (those busses are super slow), men när vi väl var framme och såg hur amazing det var där spelade det verkligen inte någon roll alls. En sång del av bussresan hade varit i helt öppna och torra öknar där det enda riktiga man kunde se var kaktusar och värmen som gjorde att luften vibrerade runt oss. Där vi stannade var precis vid några stora berg, som såg ut som stora högar av stenar och klippor. Där sov jag sedan för första gången under en bar stjärnhimmel. Verkligen härligaste känslan att ligga där och titta upp på de miljontals stjärnorna som syntes helt klart. De kommande dagarna hikade vi upp olika berg som var i närheten, egentligen skulle jag kalla det mer för klättring. Kom ner med randiga ben av blodet och ömma händer efter alla stenar och kaktusar. Såg även the lunar eclipse, liggandes på en klippa med underbara människor runt mig och gitarrmusik spelandes från någon sittandes på en sten i närheten. Månförmörkelsen var helt fantastisk, vi låg är i timmar och pratade om allt det finns att säga om stjärnor, oändlighet, önskningar och drömmar. Så vi fick se hur jordens skugga kröp sig fram över månen tills den var helt röd och alla stjärnorna plötsligt lyste ännu starkare. Ett annat fint minne jag har var då vi satt uppe på en annan klippa och spelade ukulele vid solnedgången med helt fantastiska människor.

Vi hade inget rinnande vatten där och duschade inte på en hel vecka, har nog aldrig känt mig så äcklig som i slutet på den veckan, men eftersom vi alla var lika ofräscha så brydde vi oss inte riktigt utan kramades bara extra mycket. Det andra stället vi stannade på var Anza Borrego en öken som, om möjligt, var ännu torrare och varmare än den förra. Den bästa hiken vi gjorde därifrån var helt klart den vi gjorde ut till oaserna. Så, föreställ dig att du är ute och vandrar i en öken, så varmt och torrt och att du inte har duschat på en vecka. Allt du sett på dagar är sand, sten och kaktusar och en och annan orm. Men så plötsligt ser du ett helt gäng med otroligt gröna palmer, och hör sedan rinnande vatten, that's pure happiness right there. Vi ställde oss under vattenfallet och njöt av det kyliga vattnet innan vi åt lunch under palmerna och lyssnade på alla grodorna som hoppade runt bland stenarna. En morgon gick vi upp tidigt och hikade upp på ett litet berg för att se soluppgången, men tyvärr visade sig då det första molnen vi sett på hela veckan. Det var för molnigt för att riktigt se något av soluppgången, men fick iallafall en fin utsikt över vår camp. Men mest handlande lägret om att lära känna sig själv och andra, så vi hade flera workshops varje dag och även kvällsdiskussionstoner där de fantastiska ledarna fick varenda en av oss att känna oss så otroligt älskade och uppskattade. Folk delade med sig av tankar och jobbigheter vilket gjorde att det varje dag fälldes tårar.

Väldigt många timmar spenderades på bussen. De där gula skolbussarna är riktigt obekväma ska ni veta. Men bussresorna var ändå otroligt kul vi sjöng och spelade gitarr, vi körde busstvister, bussurfning och verkligen klättrade runt där. Alla vi kom så nära varandra och när vi skulle säga hejdå efter en vecka av att konstant varit omringade av dem var svårt. Så varje dag i skolan efter det har vi sprungit och kramats varje gång någon av oss sett varandra i skolkorridorerna. ÄLSKAR DE DÄR MÄNNISKORNA SÅ OTROLIGT MYCKET!!!!!

Finns en miljard bilder och minnen jag skulle vilja dela med mig av. Men här fick ni en del iallafall.

1. Sunrise hike
2. Hike in Joshua Tree 
3. That yellow american school bus, more awesome than ever before 
4. Gina, Robin and I, ready to go on the first hike
5. The Oasis in Anza Borrego
6. Waiting for the sunset with some great people, including my favorite italian and his ukulele 
7. LOVE! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar